Greek Reports (Ελληνικά)

Διαπραγματευτικά όπλα η στάση της Ελλάδας και της Ρωσίας

EDEK 3c Wall LLLLL
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την αυριανή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό από τον κ. Αϊντα, σημειώνουμε πως θα έπρεπε σε αυτή την ενημέρωση να είχε προβεί η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, δεδομένης της στάσης του κ. Άιντα κατά τις πρόσφατες συνομιλίες στην Ελβετία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα έπρεπε να είχε ήδη ενημερώσει, τόσο τα πέντε μόνιμα μέλη, όσο και άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και φίλες Κυβερνήσεις για την πορεία των συνομιλιών, τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά και τις θέσεις τις οποίες προβάλλει η τουρκοκυπριακή κοινότητα και η Τουρκία.

Θα έπρεπε επίσης να είχε καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση του Κυπριακού με την παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων.

Ενισχυτικό διαπραγματευτικό επιχείρημα μας δίδει η στάση της Ρωσίας η οποία και σήμερα ακόμη επανέλαβε διά στόματος του πρέσβη της στην Κύπρο την στήριξή της στην κατάργηση των εγγυήσεων ως θέση της δικής μας πλευράς.

Διαπραγματευτικό επιχείρημα αποτελεί και η πρόσφατη αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο θέμα της ενοποίησης της Γερμανίας.

Η θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ότι η αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη και αυτό να γίνει πριν την ενεργοποίηση της όποιας συμφωνίας αποδεχθεί ο Κυπριακός λαός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button