Greek Reports (Ελληνικά)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ ας βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την προσπάθεια κάλυψης της αποτυχημένης τους πολιτικής

Δήλωση εκπροσώπου τύπου Αλέξανδρου Μιχαηλίδη

Κυπριακό

 

Alexandros Michaelides 2b symmahia podium LLLLLΕίναι πραγματικά εντυπωσιακή αλλά κυρίως επικίνδυνη η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι για   ωραιοποίηση των  αποτελεσμάτων της Γενεύης.

Δυστυχώς αυτά που λένε απέχουν από την σκληρή  πραγματικότητα στην οποία οδηγεί καθημερινά με τους αυτοσχεδιασμούς του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στη Γενεύη υπήρξε σαφής οπισθοδρόμηση για την Ελληνοκυπριακή πλευρά:

Ο Τσαβούσοσγλου επανέφερε στο τραπέζι ζητήματα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ισχυριζόταν ότι είχαν κλείσει.

Ο χάρτης που κατέθεσε ο κ. Ακιντζί δεν ικανοποιεί κανένα από τα κριτήρια του εδαφικού εξ΄ου και η επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου Αναστασιάδη.

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες διεκδικεί εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν κατάφερε να καταλάβει το 1974, ξεγυμνώνουν όσους μιλούν για «θετική ρητορική της Τουρκίας».

Επιτέλους,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ ας βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την προσπάθεια κάλυψης της αποτυχημένης τους πολιτικής.

Με αυτά τα δεδομένα η Συμμαχία Πολιτών απαιτεί όπως:

Δοθούν τα έγγραφα που αποτυπώνουν τις συγκλήσεις.

Συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης.

Χαραχτεί μια νέα διεκδικητική στρατηγική που να μπορεί να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και να ανοίξει το δρόμο για μια λύση που θα ανατρέπει την κατοχή και τη διχοτόμηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button