Greek Reports (Ελληνικά)

Υπάρχει Τουρκοκυπριακή Κοινότητα;

Το 1960, όταν συντασσόταν το Σύνταγμα της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας, της Τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας ηγείτο ο γνωστός Νιχάτ Ερίμ.

Αυτός που έγραψε την Τουρκική Εθνική πολιτική για την Κύπρο, με τα διάφορα στάδια της, μέχρι τον  τελικό στόχο που είναι η ανακατάληψη της Κύπρου.

Αυτή την πολιτική ακολουθεί από τότε πολύ με επιτυχία η Τουρκία σχεδόν κατά γράμμα. Ο Νιχάτ Ερίμ, τότε, πέτυχε και μετέτρεψε την Τουρκοκυπριακή μειονότητα σε Κοινότητα, ίσως χωρίς τότε η άπειρη Ελληνοκυπριακή πλευρά να καταλάβαινε την διαφορά μεταξύ του όρου μειονότητα και κοινότητα. Όσο για τους εξ Ελλάδος Καραμανλή και Αβέρωφ, αυτοί απλά να ξεμπερδεύουν με το Κυπριακό όπως όπως.

Από τότε όλοι, ανεξαιρέτως, όταν αναφέρονται στο σύνοικο στοιχείο αναφέρονται στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και όχι στην μειονότητα Από το 1974 όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η κατεχόμενη γη μας γέμισε κουβαλητούς από την Τουρκία βάσει προγράμματος αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα, πρώτα στα κατεχόμενα, και στο επόμενο στάδιο να ακολουθήσουν οι ελεύθερες περιοχές. Οι Τουρκοκύπριοι μετά το 74 , μη αντέχοντας  την ζωή με τους Έποικους και την Τουρκική κατοχή μετανάστευσαν μαζικά . Με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένουν στην κατεχόμενη γη μας. μόνο περί της εκατόν χιλιάδες σύμφωνα με κρατική υπηρεσία. Όσο για τους Έποικους δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αλλά υπολογίζονται γύρω στις διακόσιες πενήντα χιλιάδες.

Οι Έποικοι, αν και είναι η πλειοψηφία, δεν κυβερνούν σήμερα το κατοχικό καθεστώς. Η Τουρκία θέλει να ηγούνται του ψευδοκράτους και ψευδοκυβέρνησης Τουρκοκύπριοι. Αυτό την εξυπηρετεί στο παρών στάδιο, να εμφανίζεται πως διεκδικεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στις  διαπραγματεύσεις και όχι των Εποίκων .Μετά την εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν ο πρώτος της στόχος, θέλει με άρμα τους Τουρκοκύπριους να προχωρήσει στον δεύτερο. Δηλαδή την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος, παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεις, εκ περιτροπής προεδρία. και να περάσει στο χέρι των αμύθητο πλούτο σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο που διαθέτει η ΑΟΖ μας.

Ο ΠτΔς και διαπραγματευτής μας, δυστυχώς  έχει νομιμοποιήσει το έγκλημα πολέμου που ονομάζεται εποικισμός αποδεχόμενος πέριξ της εκατόν είκοσι χιλιάδες Τούρκους Έποικους. Ο δε Ακκιντζί μιλά για παραμονή του συνόλου. Και ποιος θα μπορεί άραγε να τους ελέγξει;. Με την λύση Τουρκικών προδιαγραφών, οι Έποικοι θα γίνουν αυτόματα και Ευρωπαίοι πολίτες. Θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα όργανα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως βουλευτές, αστυνομικοί, δικαστές ακόμη και να εκλέγονται πρόεδροι στο Τουρκικό κρατίδιο. Με την εκ περιτροπής προεδρία, που θα συμφωνηθεί, θα έχουμε τον πρώτο καθαρά Τούρκο πρόεδρο στην Κύπρο καθώς και σε όλη την Ευρώπη.!!!!

Σε τελική ανάλυση οι Τουρκοκύπριοι στην ουσία εξακολουθούν να είναι μειονότητα. Έναντι των Εποίκων και έναντι εμάς των Ελληνοκυπρίων. Άρα είναι μέγιστο σφάλμα να λέμε πως συνομιλούμε με τους Τουρκοκύπριους για να βρούμε λύση στο κατοχικό ζήτημα. Ως εκ τούτου η Ελληνοκυπριακή πλευρά έπρεπε από καιρό να αναγνωρίσει αυτό το γεγονός και να αλλάξει την ρότα των διαπραγματεύσεων για συνομιλίες με την κατοχική Τουρκία.

Διερωτόμαστε γιατί ιδιαίτερα από προεδρίας Βασιλείου μέχρι Αναστασιάδη  σερβίρουν στον Κυπριακό Ελληνισμό την παραπληροφόρηση πως συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους για να βρούμε λύση για να ζήσουμε μαζί σε μια επανενωμένη Κύπρο? Όπου στην πραγματικότητα Επανένωση σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εξυπακούει δύο ζώνες , και διαχωρισμό βάσει φυλετικών και θρησκευτικών κριτηρίων καθώς σύνορα. Θα είναι τζείνει ποτζεί τζε μεις ποδά.

Τελικά η Τουρκοκυπριακή μειονότητα, λόγω μετανάστευσης και μεικτών γάμων με Έποικους θα εξαφανιστεί. Και αν μείνει Ελληνισμός στην Κύπρο, γείτονας του ένθεν και ένθεν θα είναι οι Έποικοι. Και όπως γίνεται  ιστορική αναφορά στην Τουρκοποίηση της Ίμβρου και Τενέδου, ο απανταχού Ελληνισμός στο κλάμα χαμένων πατρίδων θα μιλά στο μέλλον για Ίμβρο, Τένεδο Κύπρο.

  • Πρόεδρος της Κίνησης για Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button