Greek Reports (Ελληνικά)

Κ. Μαυρίδης: Αντί να ανταμείβεται, η Ελλάδα τιμωρείται

Costas Mavrides 8hΣυζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Έντονα επικριτικός απέναντι στους θεσμούς ήταν ο ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) στην παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την άρνηση τους να επιτρέψουν στην Ελλάδα επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στην παρέμβασή του τόνισε τα εξής:

«Έχουμε ένα θέμα με πολιτικές και νομικές διαστάσεις. Είναι ποτέ δυνατόν σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ  – το κοινοτικό κεκτημένο για τις συλλογικές συμβάσεις να μην εφαρμόζεται με την δικαιολογία ότι αυτή η χώρα είναι υπό μνημόνιο; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα ενώπιον μας. Και όμως, είναι δυνατόν επειδή το ΔΝΤ διαφωνεί μαζί με εμάς και επειδή ο κ. Σόιμπλε διαφωνεί μαζί μας».

Απευθυνόμενος σε συναδέλφους του και εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, τους ρώτησε ευθέως να υποδείξουν σε ποια Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ επιτρέπεται στην ΕΕ να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας; «Σε καμιά», δήλωσε δηκτικά.

Καταλήγοντας σημείωσε τα εξής: «Παρά τους δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα, παρόλη την διαχείριση των προσφυγικών ροών, παρόλες τις απειλές του Ερντογάν, η Ελλάδα διαφυλάττει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Και αντί να ανταμειφθεί, τιμωρείται. Αυτή είναι η ουσία ενώπιον μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button