Greek Reports (Ελληνικά)

Πρόεδρε, αν θα πας στην Σαλαμίνα, μην ξεχάσεις το μαξιλαράκι σου.

Petros Assiotis 4d LΛίγες μέρες μετά την επίσκεψης της κυρίας Βικτώριας Νούλαντ στο Προεδρικό το 2014, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρεί σε Κοινό Ανακοινωθέν με τον τότε ηγέτη των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, στις 11 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το Κοινό Ανακοινωθέν, είναι εμφανή τα σημεία συνάντησης των Τουρκικών θέσεων για λύση ή διαιώνιση του κατοχικού προβλήματος που ταλανίζει την χώρα μας.

Καθότι όταν με την υπογραφή μας ,αντί πραγματικά να απαλλαγούμε από την κατοχή και να ενώσουμε σωστά την χώρα μας, όπου θα ισχύσει η δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος, εμείς θα έχουμε αναγνωρίσουμε την κατοχή De Jure. Θα διχοτομήσουμε την χώρα μας σε δύο ζώνες με φυλετικά, θρησκευτικά και άλλα ρατσιστικά στοιχεία που θα μας επιφυλάξει πολλά νέα δεινά.

Με το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής να παραφράζεται σε διακοινοτικό, άρχισαν συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου χωρίς να κάνουν βήμα προόδου. Με την άνοδο του Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων ξεκινά μια νέα σχέση στις σχέσεις των δύο συνομιλητών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνετε διατεθειμένος to Acknowledge όπως ονομάζεται στην διπλωματία, δηλαδή την αναγνώριση ύπαρξης του κατοχικού καθεστώτος και συνεπώς και της κατοχής. Έτσι πέρσι τον Μάιο, επισκέπτεται την κατεχόμενη Λευκωσία μαζί με τον Ακκιντζί, καθώς προηγουμένως ήταν οικοδεσπότης στην Οδό Λήδρας.

Η αναβάθμιση συνεχίσθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκέπτεται το Πύργο του Οθέλλου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου παρακάθισε σε μουσική παράσταση, μαζί με τον Ακκιντζί και τους Τούρκους στρατηγούς του. Το δε κατοχικό καθεστώς του είχε απαγορεύσει τη μετάβαση του με την προεδρική λιμουζίνα, που φέρει τον θυρεό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Βέβαια όταν προσκάλεσε τον Ακκιντζί να τελέσουν τα εγκαίνια της έκθεσης Κληρίδη στην Λευκωσία μαζί, αυτός ήρθε με την λιμουζίνα που έφερε την σημαία του κατοχικού καθεστώτος καθώς και τα αρχικά του ψευδοκράτους στην πινακίδα της.

Στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας μας, ο κρατικός ΘΟΚ είχε πέρσι παρανόμως ανεβάσει τον Ιππόλυτο. Λέμε παρανόμως καθότι καμιά νόμιμη κρατική οντότητα δεν πρέπει να αναγνωρίζει άμεσα ή έμμεσα τις κατοχικές αρχές. Τώρα έχει ανακοινώσει προ καιρού το ανέβασμα της Αντιγόνης του Σοφοκλή, εμπλέκοντας μάλιστα το Εθνικό και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε αυτή την παρανομία. Οι υπεύθυνοι καλούν δε όσους θα παρευρεθούν να φέρουν μαξιλαράκι καθίσματος για να κάθονται βέβαια πιο αναπαυτικοί. Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου στην Νέα Υόρκη δεν είναι γνωστό αν θα παραβρεθεί με τον Ακκιντζί, τον ηγέτη των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων, στην Σαλαμίνα για το ανέβασμα της Αντιγόνης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στην τραγωδία του Σοφοκλή, Αντιγόνη, ο Ετεοκλής παράβηκε την συμφωνία του με τον Πολυνείκη για εκ περιτροπής προεδρία διακυβέρνησης, και σε μονομαχία μεταξύ τους σκοτώθηκαν και οι δύο. Ο Βασιλιάς Κρέων δεν αφήνει κανένα να θάψει τον Πολυνείκη καθώς τον θεωρεί προδότη. Πόσο σύγχρονος είναι στ’αλήθεια ο Σοφοκλής για την εκ περιτροπής προεδρεία!!!! Βέβαια η αδελφή του Πολυνείκη, Αντιγόνη, δηλώνει πως θα θάψει τον αδελφό της με όλους τους άγραφους θεϊκούς νόμους, όπου κανένας νεκρός δεν μένει άταφος χωρίς νεκρικές τιμές. Αν επανερχόταν σήμερα στην ζωή ο Σοφοκλής είμαστε σίγουροι πως θα παραλλήλιζε τον Κρέοντα με τον κατοχικό ηγέτη και την Τουρκία που δεν μας αφήνουν να βρούμε τις σωρούς των Αγνοουμένων μας. Την δε Αντιγόνη, με τις Μάνες των Αγνοουμένων μας που θέλουν να αποδώσουν τις δέουσες νεκρικές θρησκευτικές τιμές στα άταφα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί πως ο Πρόεδρος θα μπορέσει να πάει στην κατεχόμενη Σαλαμίνα. Αν όμως επιστρέψεις Πρόεδρε, και σε παίρνει ο χρόνος για να πας, διάβασε την Αντιγόνη γιατί είναι πολύ διδακτική και σύγχρονη. Από τότε σκοτώνονταν για την εκ περιτροπής προεδρεία. Σκέψου και τις σύγχρονες Αντιγόνες, τις Μάνες των Αγνοουμένων μας με τα άταφα παιδιά τους.

Αν όμως πας, ανταποκρίσου στην έκκληση των υπευθύνων, μην ξεχάσεις να πάρεις το μαξιλαράκι σου.

  • Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button