Greek Reports (Ελληνικά)

Η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και η λύση του Κυπριακού

Petros Assiotis 4d LΗ Τουρκία με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του ΙΣΙΣ εισέβαλε στην Συρία.

Απώτερος της σκοπός είναι να κτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας, να μην τους αφήσει να ενώσουν τα καντόνια τους και να δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος στα σύνορα της με την Συρία.

Οι Κούρδοι ήταν οι μόνοι που πραγματικά πολέμησαν τους ισλαμοφασίστες του ΙΣΙΣ.και με μεγάλες απώλειες στις τάξεις τους Μάλιστα η Αμερική, τους είχε σαν στρατηγικούς εταίρους, τους προμήθευε οπλισμό και είχε ειδικούς στρατιωτικούς που τους βοηθούσαν επί του εδάφους. Φαινόταν μάλιστα πως ευνοούσαν και την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Το ίδιο και η Ρωσία. Εισβολή στην Συρία έγινε με την σιωπηλή συγκατάθεση και των δύο στρατηγικών εταίρων των Κούρδων, Αμερικής και Ρωσίας. Η Ρωσία μάλιστα απέσυρε και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S400, για να δρουν ελεύθερα τα Τουρκικά αεροπλάνα. Τελικά οι στρατηγικοί εταίροι θυσίασαν τον Κουρδικό λαό της Συρίας, και τον άφησαν βορά στην εθνοκτόνο Τουρκία.

Και ερχόμαστε και σε εμάς, όπου οι Τουρκικές εγγυήσεις του 1960, με τις οποίες παρανόμως εισέβαλε η Τουρκία, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θα καταργηθούν, και δυστυχώς δεν θα ζήσουμε μια φορά χωρίς εγγυητές και πάτρωνες. Θα αντικατασταθούν με άλλες, χειρότερες, όπου η Τουρκία θα εγγυηθεί την κοινότητα των Εποίκων και Τουρκοκύπριων, στο δε Εποικοτουρκοκυπριακό κρατίδιο θα σταθμεύει μια Τουρκική δύναμη, προφανώς από την «έμπειρη» κατοχική δύναμη. Και ένας Τούρκος στρατιώτης να παραμείνει είναι εξίσου επικίνδυνο για μας. Επειδή οι Έποικοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν την ευχέρεια να ζουν και να εργάζονται και στο Ελληνοκυπριακό κρατίδιο σκεφτείτε την εξής πιθανή ενέργεια. Οι  Τούρκοι ως γνωστό είναι μάνες σε προβοκατόρικες ενέργειες

Ας υποθέσουμε ότι αριθμός οικογενειών Εποίκων και Τουρκοκυπρίων, ενοικιάζουν σπίτια στην Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα ή Πάφο. Οι Έποικοι αρχίζουν να θορυβούν και να πετάνε σκουπίδια παντού. Ο κύριος Ανδρέας, τηλεφωνά πολλές φορές στην αστυνομία για να εκφράσει το παράπονο του για τον νέο του γείτονα ,τον κύριο Χασάνη, τα ονόματα είναι υποθετικά Η αστυνομία, έχει λάβει πολιτικές εντολές από την κυβέρνηση του Ελληνοκυπριακού κρατιδίου, να κρατά χαμηλό προφίλ σε θέματα Εποίκων ή Τουρκοκυπρίων για να μην χαλάσει το «καλό» κλίμα της λύσης. Δεν επιλαμβάνεται της υπόθεσης, έτσι ο κύριος Ανδρέας κάνει παρατηρήσεις μόνος του στον γείτονα του, τον κύριο Χασάνη, για την οχλαγωγία και τα σκουπίδια. Μια μέρα λογοφέρνουν, οπότε ο Χασάνης μαζί με άλλον ίσως Τουρκοκύπριο τραβάνε μαχαίρι και καρφώνουν τον Ανδρέα στην καρδιά. Κλαίοντας η γυναίκα του Ανδρέα , τηλεφωνά στον γιο της τον Κώστα για το κακό που τους βρήκε

Ο Κώστας βλέποντας τον πατέρα του νεκρό, εν βρασμώ ψυχής, αρπάζει το κυνηγετικό, πυροβολεί και σκοτώνει τον Χασάνη και τραυματίζει σοβαρά τον άλλο. Αμέσως οι Έποικοι ή Τουρκοκύπριοι καλούν την Τουρκική στρατιωτική δύναμη που εδρεύει στο Εποικοτουρκοκυπριακό κρατίδιο να τους προστατεύσει καθώς αποτελούν μέλη της κοινότητας των Εποίκων και Τουρκοκύπριων. Βέβαια, βάσει της νέας Συνθήκης Εγγυήσεως, η Τουρκία θα έχει κάθε δικαίωμα ή θα παίρνει μονομερώς το δικαίωμα, όπως τότε, να προστατεύει τα μέλη της Κοινότητας της οπουδήποτε στην βραχονησίδας μας. Καταλαμβάνει μέρος της πόλης ή και ολόκληρη καθώς κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Εδώ πούλησαν τον Κουρδικό λαό, θα σκεφτούν εμάς; Η κυβέρνηση του φυσικά Ελληνοκυπριακού κρατιδίου καταρρέει και ολόκληρο το νησί βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας καθώς δεν θα υπάρχει Εθνική Φρουρά, οι δε στρατηγικοί μας εταίροι, Αμερικάνοι και Εγγλέζοι κάνουν τα στραβά μάτια. Για την Ελλάδα, ούτε λόγος, η Κύπρος κείται μακράν.

Για την επικύρωση των όσων συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες, μεταξύ αυτών και των εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, τριμερή μας ανακοίνωσαν οι Τούρκοι. Αρχικά είπαμε δεν θα πάμε, μετά κάτι ψέλλισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για Γ.Γ του ΟΗΕ, τώρα λέει θα πάει ο Πρόεδρος. Πενταμερή μας λένε οι Τούρκοι, πολυμερή την ονομάζει ο Πρόεδρος. Όποιο όνομα και να έχει η συνάντηση ο Πρόεδρος θα είναι εκεί, όπου θα επικυρωθούν βασικά θέματα, όπως οι εγγυήσεις. Λέμε θα επικυρωθούν γιατί σχεδόν όλα είναι συμφωνημένα, σε συσκοτισμένες αίθουσες καθώς υπάρχει βιασύνη από όσους θέλουν να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Στόχος τους να ανακοινώσουν την όποιαν θνησιγενή λύση, πριν την 1ην Οκτωβρίου. Ακριβώς λίγες μέρες πριν την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Όπως στο πιο πάνω σενάριο ο Χασάνης έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του Ανδρέα, έτσι όλοι αυτοί θα μπήξουν το μαχαίρι στην καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μόνης ασπίδας ασφαλείας του Κυπριακού Ελληνισμού.

  • Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button