Greek Reports (Ελληνικά)

Είναι ο Ακκιντζί Ηγέτης Μόνο των Τουρκοκυπρίων;

Petros Assiotis 4d LΣτις τελευταίες «εκλογές» που έγιναν στο παράνομο κατοχικό καθεστώς, με τις ψήφους των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων, νικητής εξήλθε ο Μουσταφά Ακκιντζί, ένας θεωρητικά μετριοπαθής πολιτικός.

Με κλαδιά ελιάς ,που ήταν το σήμα κατατεθέν της προεκλογικής του εκστρατείας, και με μουσική υπόκρουση τη Τηλλυριώτισσα γιόρτασε τα επινίκια.

Αυτά τα μικρά συμβολικά στοιχεία, εξέθρεψαν στους οπαδούς της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και της Όποιας Λύσης στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας μια φοβερή αισιοδοξία.

Στο πρόσωπο του Μουσταφά Ακκιντζί, που οφείλουμε να πούμε έχει μια πιο Κυπρογενή φάτσα από τους προκατόχους του, είδαν τον άνθρωπο που θα μπορούσαν να βρούνε μια οποιαδήποτε λύση στο κατοχικό πρόβλημα που ταλανίζει την χώρα μας. Ξέχασαν ότι την Κύπρο κατέχει η Τουρκία που θέλει λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, και ότι ο Ακκιντζί είναι απλά ο υπηρέτης της. Το Τουίτερ και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από συγχαρητήρια προς τον φίλο Ακκιντζί για την νίκη του, από την πρώην υπουργό της συγνώμης προς Τουρκοκυπρίους, παρατρεχάμενους της Αμερικανικής και Αγγλικής Πρεσβείας, καθώς και άλλους σεμιναριούχους. Το πως συγκρατήθηκαν μερικοί από αυτούς από ενθουσιασμό και δεν έτρεξαν στα κατεχόμενα για να ανεβούν στην επινίκια εξέδρα, παραμένει ακόμα μυστήριο. Δυστυχώς ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τηλεφώνησε του Ακκιντζί να τον συγχαρεί, ως να επρόκειτο για νεοεκλεγέντα πρόεδρο ή πρωθυπουργό ξένης δημοκρατικής χώρας.

Έτσι ο Ακκιντζί πήρε και αυτός, τόσο από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, όσο και από την λεγόμενη διεθνή κοινότητα, τον τίτλο του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Κατοικούν όμως μόνο Τουρκοκύπριοι στην κατεχόμενη γη μας; Δυστυχώς όχι. Προ μηνών, το κατοχικό καθεστώς δήλωσε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τον ψευδή αριθμό πληθυσμού τις 220,000. Ο ΥΠΕΞ Γιαννάκης Κασουλίδης, και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έκαναν κανένα διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη για αυτή την ψευδή δήλωση πληθυσμού. Τήρησαν την νήσσα, άσχετα αν από στοιχεία που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Τουρκοκυπριακός πληθυσμός στα κατεχόμενα ανέρχεται περίπου στις 95,000.Με απλή αριθμητική, οι υπόλοιπες 125,000 είναι ΕΠΟΙΚΟΙ.

Ταυτόχρονα ο ΠτΔς Νίκος Αναστασιάδης, και συνομιλητής της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς έχει αποδεχτεί στις συνομιλίες την αναλογία 4:1 νομιμοποιώντας στην ουσία 125,000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ. Θυμόμαστε όταν ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, φερόταν μέσω των συγκλήσεων Ντάουνερ να αποδέχεται 50,000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ, το κυβερνών κόμμα με πρόεδρο τότε τον Νίκο Αναστασιάδη, για αυτήν την μεγάλη υποχώρηση ζητούσε την κεφαλή του πρώην Προέδρου επί πινάκι. Τώρα για τις 125,000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ, ένα έγκλημα πολέμου που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της χώρας μας, που αποδέχεται ο Πρόεδρος και συνομιλητής, γιατί δεν αρθρώνουν λέξη το κυβερνών κόμμα ή και τα άλλα κόμματα του τόπου;

Δυστυχώς όλοι οι Πρόεδροι που πέρασαν , το έγκλημα πολέμου που ονομάζεται εποικισμός το έκρυβαν κάτω από το χαλί, για να μην ενοχλήσουν την Τουρκία, μπας και χαλάσουν την πολιτική του καλού παιδιού που ακολουθούν. Είναι εμφανές πως ο πρώην και νυν Πρόεδρος, έχουν στα μουλωχτά αποδεχτεί νομιμοποίηση και αυτού του εγκλήματος της Τουρκίας. Για αυτό και οι Τούρκοι έχουν το θράσος να μετονομάσουν τους έποικους σε χρήστες.

Και φθάνουμε στο αρχικό μας ερώτημα. Είναι ο Ακκιντζί ηγέτης μόνο των Τουρκοκυπρίων; Σίγουρα όχι. Πρωτίστως είναι ηγέτης όλων των ΕΠΟΙΚΩΝ και μετά τον Τουρκοκυπρίων, καθότι οι ΕΠΟΙΚΟΙ είναι η πλειοψηφία στα κατεχόμενα. Βέβαια είναι σε γνώση όλων, ακόμα και της Κουτσής Μαρίας, ότι ο αριθμός των Εποίκων στα κατεχόμενα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δήλωσαν. Μέγα λάθος λοιπόν οι δηλώσεις των εκάστοτε Κυβερνητικών Εκπροσώπων και ανακοινώσεων, όπου ο Ακκιντζί αναφέρεται ως ο ηγέτης μόνο των Τουρκοκυπρίων. Έδινε και δίνει την λανθασμένη εντύπωση, εντός και εκτός Κύπρου, πως στα κατεχόμενα ζουν μόνο Τουρκοκύπριοι ως και οι έποικοι επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία. Τουλάχιστον ας προσφωνούν τον Μουσταφά Ακκιντζί με τον σωστό του τίτλο, ηγέτης όλων των Εποίκων και εναπομεινάντων Τουρκοκυπρίων.

  • Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button