Greek Reports (Ελληνικά)

Η Πολιτική του Εκάμαμεν Τζ’ Εμείς Πολλά

Petros Assiotis 4d LΗ απελευθέρωση του τόπου μας, έπρεπε να ήταν ο στόχος οιοσδήποτε Ελληνικής Κυπριακής ηγεσίας, όπου όλοι οι νόμιμοι της κάτοικοι θα είναι ίσοι και με το δικαίωμα ψήφου αυτό που ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια δημοκρατικά κράτη.

Ένας άνθρωπος, μία ψήφος, μία αξία.

Αντί αυτού συνομιλούμε με τον εκάστοτε υπηρέτη της Τουρκίας, και αντί για απελευθέρωση μιλούμε για «λύση» του Κυπριακού προβλήματος. Οι συνομιλητές μας, είτε Πρόεδροι είναι, είτε διοριζόμενοι από αυτούς, επιδέχονται πιέσεις ή νουθεσίες, ειδικά από τις διάφορες γνωστές πρεσβείες. Μία από αυτές που συνήθως προέρχονται μέσω του εκάστοτε ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για να έχουν και μια βαρύτητα, είναι εμείς, ο Κυπριακός Ελληνισμός, να εξισωθούμε σε θέματα εγκλημάτων πολέμου με την κατοχική και εθνοκτόνο Τουρκία.

Είναι σημαντικό για τους ξένους, ο Κυπριακός Ελληνισμός, σαν σύνολο, να αισθάνεται πάντα ενοχές για πράξεις μεμονωμένων εγκληματικών στοιχείων έναντι άμαχων Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας στην Άλοα ,Σανταλάρη, Τόχνη. Είναι όμως εξίσου σημαντικό για τον Κυπριακό Ελληνισμό να ξέρει ποιο το προσωπικό, κομματικό ή και οικονομικό όφελος όλων αυτών που συντάσσεται με πράξεις και λόγια στην απενοχοποίηση της Τουρκίας. Πρέπει να εξετάζεται πάντα γιατί το κάνει και αν π.χ χρηματίζεται από ύποπτα ταμεία ξένων πρεσβειών ή άλλων, ή απλώς θεωρεί ότι θα αποκομίσει πολιτικό όφελος στις φιλοδοξίες του από τα κελεύσματα ξένων πατρώνων.

Το έναυσμα σε αυτή την εκστρατεία, δόθηκε στις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ιδρύθηκαν μετά την εισβολή, και που από το 2004 μέχρι σήμερα εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια. Καθοδηγούμενες και χρηματιζόμενες από αυτές τις πρεσβείες, και από άλλα ύποπτα ταμεία, ξεκίνησαν την εκστρατεία τους με διαδικτυακές αναρτήσεις ιδιαίτερα δε δια του ψιθύρου χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Μέχρι που ο τότε Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, έδωσε σε αυτή την πολιτική την φοβερή ατάκα, Εκάμαμεν Τζ’ Εμείς Πολλά. Φυσικό ήταν να το ασπασθεί και να το επαναλαμβάνει ευκαιρίας δοθείσης, η ηγεσία του Ακέλ.

Εκεί που νομίσαμε πως ησυχάσαμε από αυτή την πολιτική της εξισώσεως θύματος και θύτη, να σου πετιέται η πρώην πρέσβειρα και Υπουργός, κ.Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, ακολουθώντας την πολιτική του Εκάμαμεν Τζ’ Εμείς Πολλά. Ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους Τουρκοκύπριους, ευτυχώς όχι και στους έποικους, για τους φόνους στην Αλόη, Σανταλάρη και Τόχνη. Όπως και ο Χριστόφιας και αυτή μίλησε για φασιστοειδή Εοκαβητατζήδες δημιουργώντας μίαν αναταραχή κατά αρχή στο διαδίκτυο που μάλλον μεταφέρεται και σε όλα τα ΜΜΕ. Όπως ήταν φυσικό, η κ. Μαρκουλή δέχτηκε ένα μπαράζ αντιλόγου καθότι είναι εμφανές ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν δέχεται σαν σύνολο να φορτωθεί τα εγκλήματα μερικών κακοποιών στοιχείων. Φυσικά προς υπεράσπιση της έτρεξαν οι συνήθεις ύποπτοι των ΜΚΟ και άλλοι παρατρεχάμενοι των Πρεσβειών.

Και επειδή όπως προαναφέραμε, πρέπει να εξετάζονται οι λόγοι που οδηγούν οποιονδήποτε να εξισώνει το θύμα με τον θύτη, μήπως η κ. Μαρκουλή με τον κεραυνό εν αιθρία που έριξε, είναι για πιθανό πλασάρισμα υποψηφιότητας της για τις προεδρικές εκλογές του 2018, προς συγκεκριμένο ομοϊδεατό κόμμα στην πολιτική του Εκάμαμεν Τζ’ Εμείς Πολλά; Παρεμπιπτόντως άκουσαν ποτέ, Δημήτρης Χριστόφιας και Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, την Τουρκία ή και Τουρκοκύπριους να ζητούν ποτέ συγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν στην Κύπρο από το 1963 μέχρι σήμερα;

Σε αυτή την χώρα, ακόμα και εγκλήματα σαν αυτά του 1974, παραμένουν σιωπηλώς ανεξιχνίαστα για να αποκομίζουν κάποιοι πολιτικά οφέλη, αλλά να έχουν και την κεφαλή τους ήσυχη αυτοί που πιθανόν να τους στεγάζουν. Πέντε χρόνια Πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας και κυβερνών κόμμα το Ακέλ. Πρέσβειρα για χρόνια και υπουργός στην Κυβέρνηση Παπαδόπουλου και Χριστόφια η κ. Μαρκουλή. Δεν ήταν ικανοί να προσάγουν σε δίκη αυτά τα κακοποιά στοιχεία;

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει στο άμεσο άνοιγμα ποινικών φακέλων για αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που όλοι γνωρίζουν το όνομα και το ποιόν τους. Να γλυτώσουμε από τον κάθε τυχάρπαστο ξένο και ντόπιο που θέλει να φορτώσει τα εγκλήματα μερικών εγκληματιών στο σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού

  • Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button