Greek Reports (Ελληνικά)

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Anastasiades 1a ygly LLL
Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Κύριε Πρόεδρε,

Για το άτομο σου, όπως και για όλους μας, υπάρχουν κάποια δεδομένα. Για τα δικά μου δεδομένα, ελάχιστοι σε αυτό τον κόσμο νοιάζονται. Επειδή εγώ δεν επηρεάζω κανέναν και καμιά κατάσταση. Για τα δικά σου δεδομένα όμως νοιαζόμαστε όλοι μας. Και όχι μόνο εμείς οι δυστυχείς Κύπριοι αλλά και πολλοί άλλοι στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος!

Ποια είναι λοιπόν τα δικά σου δεδομένα; Είσαι γιός αστυνομικού. Η ιδιότητα αυτή του πατέρα σου, ο οποίος περιφερόταν σε ολόκληρη την Κύπρο όπου τον μετέθετε η υπηρεσία του, σε έκανε κατά κάποιον τρόπο «κοσμοπολίτη»! Δεν έχεις συναισθηματικούς δεσμούς με κανένα τόπο. Όπως δεν έχουν ούτε οι κομμουνιστές, λόγω ιδεολογίας, ούτε οι τσιγγάνοι…

Είσαι δικηγόρος. Η δική μου μακρόχρονη εμπειρία με τους δικηγόρους, με δίδαξε πως αυτοί, εργάζονται ΜΟΝΟ για λογαριασμό τους. Τα συμφέροντα των πελατών τους είναι το μέσον τους για προσωπικό πλουτισμό. Τελεία! Δεν έχω συναντήσει ακόμα (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία….) τον ανιδιοτελή εκείνο δικηγόρο που να είναι πρωτεύον γι’ αυτόν το συμφέρον του πελάτη του! Εσύ ο συγκεκριμένος, γιατί να διαφέρεις;

Είσαι πολιτικός. Άτομο τουτέστιν που θα πει στον ακροατή του ό,τι εκείνος θέλει να ακούσει, για να αποσπάσει την ψήφο του. Εσύ αυτό το ανήγαγες σε επιστήμη μεταδιδακτορικού επιπέδου. Δεν ορρωδείς προ ουδενός εμποδίου προκειμένου να πείσεις και να αποσπάσεις ψήφους! Και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη. Σε ζούμε εδώ και δεκαετίες και αυτό έγινε δεδομένο δικό σου και σημείο αναφοράς!

Είσαι αμετανόητος οπαδός και φανατικός υποστηριχτής του σχεδίου επιστροφής της Κύπρου στην Τουρκία, στου οποίου την ετοιμασία συμμετείχες και συμμετέχεις προσωπικά, σε συνεργασία με εγγλέζους, τούρκους, αμερικάνους και ΟΗΕδες, με την ονομασία «σχέδιο Ανάν».

Είσαι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την οικονομική καταλήστευση του Κυπριακού Λαού για λογαριασμό των τραπεζών, μόλις ανέλαβες τα καθήκοντα σου σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός!

Τα πιο πάνω δεδομένα σου λοιπόν, σε καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για την θέση την οποία κατέχεις σήμερα, και προπάντων για τον ρόλο τον οποίο παίζεις για επίλυση δήθεν του Εθνικού Προβλήματος. Το γνωρίζεις πολύ καλά, αποδείχτηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, πως σου απέμεινε η υποστήριξη ΜΟΝΟ του δικού σου κόμματος και του αδελφού σου κόμματος του ΑΚΕΛ, τα οποία μαζί, επί του συνόλου του εκλογικού σώματος, δεν μάζεψαν πάνω από το 33% των ψήφων! Οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τον πληρωμένο με ρουσφέτια κομματικό σας στρατό!

Τι είναι λοιπόν εκείνο που νομίζεις πως σου δίνει το δικαίωμα να «διαπραγματεύεσαι», να ξεπουλάς στην πραγματικότητα, κρίνοντας και από το σχέδιο Ανάν, το οποίο δεν αποκήρυξες ποτέ, την πατρική μου γη στην Κερύνεια, το έδαφος της Πατρίδας, στον κατακτητή και εχθρό μου; Γνωρίζω την δικαιολογία την οποία θα μου προτάξεις! Πως πάμπολλοι Κερυνειώτες, πήγαν οι ίδιοι στην επιτροπή των τούρκων και πρόσφεραν την γη τους στον κατακτητή. Αλλά σου έχω και την απάντηση σε αυτό: Η κλίκα εσάς των δικηγόρων και πολιτικάντηδων ευθύνεται για την κατάντια των Κερυνειωτών! Εσείς ολιγωρήσατε και δεν κάνατε σωστά την δουλειά σας στο ΕΔΑΔ με αποτέλεσμα εκείνο να εκδώσει την εν λόγω απόφαση, και εσείς δεν κάνατε τίποτα τόσα χρόνια για να υποστηρίξετε τους πρόσφυγες ουσιαστικά, ώστε να μην εξαναγκάζονται να καταφεύγουν στον εχθρό. Εξάλλου εσείς είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και για την εξόφθαλμη παρανομία που διαπράττεται (δεν φαντάζομαι να χρειάζεται να σου εξηγήσω την παρανομία…) από όσους καταφεύγουν στην εν λόγω επιτροπή, την οποία εσείς σαν πολιτικοί άρχοντες ουδέποτε επεμβήκατε για να σταματήσετε!!

Εγώ το λοιπόν Πρόεδρε, που δεν σε φοβάμαι όπως δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα και κανένα σε αυτό τον κόσμο, επειδή είμαι ελεύθερος, όπως ορίζει την Ελευθερία ο Μέγας Νίκος Καζαντζάκης, αν έχεις ακουστά, δεν σου επιτρέπω, σου απαγορεύω να επεμβαίνεις και να καταργείς τα νόμιμα και κατοχυρωμένα από νόμους και διεθνείς συμβάσεις ατομικά μου δικαιώματα. Και θα θεωρήσω για όποια τέτοια παραβίαση υπεύθυνο προσωπικά εσένα, τον Νίκο Αναστασιάδη. Και σε καλώ να μην κρύβεσαι πίσω από την ψήφο εκείνων που σε ψήφισαν. Εγώ ΔΕΝ σε ψήφισα! Ούτε υπήρχε τέτοια περίπτωση έστω κι’ αν ζητούσες την ψήφο μου χίλιες φορές. Επειδή εγώ όταν ψηφίζω, λαμβάνω υπόψη τα δεδομένα εκείνου που μου ζητά την ψήφο μου…

Είπα και ελάλησα! Και ο κόσμος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο μπορεί να νομίζεις!

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Από το Αγριδάκι της Κερύνειας

Πρόσφυγας από το Πικρό Νερό Καραβά.

Ιουλίου 3, 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button