Greek Reports (Ελληνικά)

Οδηγίες Προς Αγανακτισμένους

Maria Balodemou 1a LLLΑυτές οι γραμμές γράφονται λίγο πριν από την αναμενόμενη συγκέντρωση με σύνθημα “Παραιτηθείτε”.

Η επιθυμία να ασχοληθώ με την ψυχολογία και κυρίως την αντίδραση του ταλαιπωρημένου, αγανακτισμένου και τελικώς απαθούς Έλληνος, με τριγυρίζει εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά όλο και το ανέβαλα μέχρι να δω κάποιες παραπάνω αντιδράσεις του.

Ανεξαρτήτως αν η απόφασή μας, μας οδήγησε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο κρυφός ή μη αντιληπτός σκοπός, από το σύνολο των διοργανωτών, (με ή χωρίς γραβάτα), είναι η εκτόνωση των αρνητικών συναισθημάτων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, δηλαδή την πλήρη καταστροφή. Από το “σημείο μηδέν” που σύντομα θα φτάσει η χώρα,  η Νέα Τάξη θα κτίσει την δική της “αυτοκρατορία”. Συνεπώς, η κατάλυση των πάντων, η διχόνοια μεταξύ των πολιτών και  ένα “θερμό επεισόδιο” με αφορμή την εγκατάσταση των προσφύγων στα Hot Spots, είναι το προαπαιτούμενο για να φτάσουμε στο “σημείο μηδέν”.

Εκτόνωση λοιπόν, είναι το φάρμακο για τα συμπτώματα και όχι για τα αίτια της ασθένειας.  Κάτι σαν την χορήγηση του χασίς σε ασθενείς που υποφέρουν από πόνους και άγχος θανάτου. Εξάλλου, όπως χρησιμοποιείται στην Παιδαγωγική το παιγνίδι για τα παιδιά που μέσα από την ψυχαγωγία και την εκτόνωση, μπορούν να προσλάβουν ευκολότερα το γνωστικό αντικείμενο, έτσι κι εμείς, σαν ανώριμα παιδιά, καθοδηγούμεθα να εκτονώνουμε την οργή μας κατά τακτά χρονικά διαστήματα, με διάφορα “παιχνίδια”, για να μην συσσωρεύεται και καταστεί  ανεξέλεγκτη κι επικίνδυνη. Ψυχαγωγικά “παιχνίδια” και οι σατυρικές εκπομπές, εκτονωτικά παιχνίδια τα γκάλοπς, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα talk shows.

Στο μεταξύ, κάποιες ειδήσεις που μπορεί να μας εξοργίσουν περισσότερο, σκοπίμως περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο. Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο ” Σάμος 102FM”, χαρακτήρισε κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, το περιστατικό ελέγχου Έλληνος πολίτου από Γερμανούς αστυνομικούς στη Σάμο, που δρουν στο πλαίσιο και υπό την αρμοδιότητα της  Frontex.  Συγκεκριμένα, στις 8-6 στην περιοχή της Κέρβελης Σάμου, ένοπλοι Γερμανοί αστυνομικοί που έφεραν στις στολές τους το διακριτικό ” POLIZIE”, σταμάτησαν χωρίς παρουσία Έλληνος αστυνομικού έναν διερχόμενο Έλληνα οδηγό και του κάνανε έλεγχο. Ο οδηγός κακώς σταμάτησε, οι Εισαγγελικές Αρχές κακώς δεν παρενέβησαν και ο Ευρωβουλευτής ορθώς κατέθεσε γραπτή ερώτηση στις 14- 6 στην Επιτροπή, ώστε να εξαναγκαστούν οι όποιοι αστυνομικοί της Frontex, να τηρούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αυτό το περιστατικό, δεν ήταν το πρώτο στη Σάμο, ούτε το μοναδικό στα νησιά μας. Στη Χίο, στη Μυτιλήνη, οι ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει τις ελληνικές Αρχές, ενώ τα επεισόδια με πρόσφυγες που μετά από είκοσι ημέρες παραμονής στα Hot Spots  μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι στην ενδοχώρα, δημιουργούν προβλήματα που αποκρύπτονται από τα ΜΜΕ. Δεν θέλω να φανταστώ τί θα γίνει εάν  ένας εξοργισμένος Έλλην πολίτης χρησιμοποιήσει την καραμπίνα του εναντίον κάποιου “παρείσακτου” στο σπίτι του, βλέποντάς τον να κλέβει ή να “θωπεύει” μέλος της οικογενείας του.  Σε ένα τέτοιο πιθανό σενάριο με νησιώτες που θα έχουν απολέσει την ψυχραιμία τους, είναι αναμενόμενο να οπλιστούν και οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις ΜΚΟ αλλά και οι Τούρκοι να βρουν ευκαιρία να “προστατεύσουν” τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων αδελφών τους. Με αυτόν τον τρόπο, σταδιακά και…”στα μουλωχτά”,  εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία.

Δεν μπορώ να προτείνω κινήματα τύπου “Δεν πληρώνω” ή “Παραιτηθείτε”. Μπορώ να συμβουλεύσω όμως σε… Φιλική γλώσσα, “Μη μασάτε”. Τα Διεθνή Δικαστήρια είναι μια λύση, αν προσφύγουμε ομαδικά. Ο έκπτωτος Βασιλεύς Κωνσταντίνος, για το θέμα της περιουσίας του, δικαιώθηκε. Έκπτωτοι κι εμείς μες τη δική μας χώρα που εκείνη απομακρύνεται από εμάς, ας ζητήσουμε την βοήθεια του Διεθνούς Δικαίου. Τί άλλο έχουμε να χάσουμε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button