Greek Reports (Ελληνικά)

Μας ρωτούν, Τί λύση θέλετε;

Petros Assiotis 4d LΟι πολιτικοί μας ηγέτες, προεξάρχοντος του εκάστοτε πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικαλούνται σαν μοναδική λύση του Κυπριακού κατοχικού προβλήματος, την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Μια λύση που αναγνωρίζει την διχοτόμηση της χώρας μας και βασίζεται σε ρατσιστικά εθνοτικά και θρησκευτικά κριτήρια.

Μάλιστα, πάρα πολλές φορές οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς και ο εκάστοτε πρόεδρος που προέρχεται από αυτά τα κόμματα, απειλούν τον Κυπριακό Ελληνισμό ότι αν δεν αποδεχθεί την λύση ΔΔΟ, κινδυνεύει με αναγνώριση του ψευδοκράτους, διχοτόμηση, και άλλες ανυπόστατες απειλές.

Ακόμα και οι ψηφοφόροι αυτών των δύο κομμάτων διερωτούνται πως και γιατί οι ηγεσίες τους δείχνουν τέτοια πίστη προς μια τέτοια κακή λύση, την οποία ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε το 2004 με πλειοψηφία 76%. Μια λύση που μέχρι τώρα, πέραν από τις δικές μας παράλογες υποχωρήσεις, ουδέν θετικό αποτέλεσμα είχε για την δική μας πλευρά. Δεν έχει φύγει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης, το έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο είναι εκεί και φωτίζεται και το βράδυ και αν έχουν έλλειψη ρεύματος τους δίνουμε εμείς, μπας και σβήσει και δεν μπορούν οι έποικοι να κοιμηθούν τα βράδια από την στεναχώρια τους. Ίσως για αυτό και το εκλογικό σώμα τιμώρησε τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές.

Όποιος αντιτάξει επιχειρήματα στην λύση της ΔΔΟ, οι θιασώτες της τον κατακεραυνώνουν πως δεν θέλει λύση στο Κυπριακό πρόβλημα  ή θέτουν το ερώτημα τι λύση θέλετε? Στο πρώτο τους επιχείρημα απαντούμε ότι δεν υπάρχει Κυπριακό πρόβλημα, ως να είναι ενδοκοινοτικό όπως θέλουν εμμέσως πλην σαφώς να το παρουσιάζουν. Επειδή θέλουν να ξεχνούν για λόγους γνωστούς και άγνωστους, τους υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει κατοχικό πρόβλημα γιατί σχεδόν το 40% της χώρας μας το κατέχει η Τουρκία εδώ και σαράντα ένα χρόνια.

Ως προς ερώτημα τι λύση θέλετε, η απάντηση είναι αφάνταστα απλή. Θέλουμε λύση δημοκρατική, που δεν θα έχει διχοτομικές ζώνες για να διαχωρίζετε ο κόσμος της Κύπρου, που δεν θα έχει έποικους και κατοχικό στρατό και εγγυήτριες δυνάμεις. Όπου δεν θα μιλούμε για κοινότητες αλλά απλούς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας  ανεξάρτητα θρησκείας και φυλής. Όπου θα πρυτανεύει η Δημοκρατία, η χρηστή διοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Το δε πολίτευμα της χώρας θα στηρίζεται στην αρχή ένας άνθρωπος, μία αξία, μία ψήφος. Αυτή την λύση θα την στηρίξουμε με πάθος και δυναμικότητα.

Γίναμε πειραματόζωα το 2013  στην μεγάλη τραπεζική ληστεία του αιώνα που στόχο είχε την φτωχοποίηση του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν πρόκειται να γίνουμε πειραματόζωα κανενός με μια αντιδημοκρατική λύση που δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά στον κόσμο. Σε μια τέτοια κακή λύση που δεν θα αντέξει στον χρόνο, σίγουρα λέμε ΟΧΙ.

Ο νυν ΠτΔς είχε συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερτογάν και Γκιούλ το 2005 καθώς και με τον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσφατα. Ο δε Άντρος Κυπριανού έχει επισκεφτεί και σταυροφιληθεί με τον κατακτητή στην Άγκυρα. Ταυτόχρονα έχουν όλοι καλές φιλικές σχέσεις με τον εκπρόσωπο της κατοχής Μουσταφά Ακκιντζί, τον ηγέτη όλων των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων. Σε αυτούς λοιπόν τους πιστούς της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και που παρουσιάζουν εδώ και σαράντα ένα χρόνια σαν λύση αδήριτης ανάγκης, έχουμε να τους προτείνουμε το εξής. Να συστήσουν στον φίλο τους Πρόεδρο της Τουρκίας να σταματήσει να σκοτώνει και να καίει τον Κουρδικό Λαό γιατί δεν θα βρει λύση με αυτό τον τρόπο στο πρόβλημα του. Να του υποδείξουν τα καλά που λένε πως έχει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, για να την εφαρμόσει για να επιλύσει το Κουρδικό του πρόβλημα.

Αν δουλέψει στην περίπτωση της Τουρκίας, τότε μόνο να μιλούμε για να την εφαρμόσουμε και εμείς. Εφόσον δεν την εφαρμόζει η Τουρκία στην ενδοχώρα της για να λύσει το Κουρδικό της πρόβλημα, τότε γιατί εμείς να επιμένουμε να συζητούμε εφαρμογή της στην χώρα μας ;

  • Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button