Greek Reports (Ελληνικά)

«Γυρίστε στους παλαιούς καιρούς, αυτό είναι πρόοδος»

Stelios Papathemelis 3cΗ κάποτε κραταιά και έμπλεως αισιοδοξίας Ευρώπη δίνει τώρα την εικόνα ραγδαίας και συνολικής αποδόμησης: Βρετανικό δημοψήφισμα (23/6) με επικρεμάμενο Brexit. Ισπανικές εκλογές (26/6) αβέβαιου μέλλοντος. Μετέωρη ευρωτουρκική συμφωνία που η αποπομπή Νταβούτογλου και οψιγενείς αντιδράσεις των Ευρωπαίων την καθιστούν ακόμη πιο εύθραυστη.

Ο «σουλτάνος»-οι εγκυρότεροι αναλυτές του καταλογίζουν σχιζοφρένεια και λόγω αυτής άγνοια κινδύνου-απειλεί εισβολή στη Συρία αν και γνωρίζει ότι θα έχει εκεί απέναντί του Ουάσιγκτον & Μόσχα. Φυσικά απορρίπτει προκλητικά την αξίωση της Ευρώπης για αλλαγές στον δρακόντειο αντιτρομοκρατικό του νόμο με τον οποίο σέρνει στις φυλακές σιδηροδέσμιους τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους Κούρδους. Κατηγορεί  τους Ευρωπαίους «ότι υποθάλπουν τρομοκράτες και επομένως δεν δικαιούνται να απευθύνουν συστάσεις στην Τουρκία»(sic!). Ακόμα και η εκ γενετής φιλότουρκη Γερμανία συμπεραίνει ότι ο νεοοθωμανός δεν πρόκειται να εκπληρώσει τα 72 προαπαιτούμενα και άρα δεν θα υπάρξει απελευθέρωση θεωρήσεων.

Η ελληνική ανάγνωση αυτής της αντιστροφής των πραγμάτων είναι η υλοποίηση της παλαιότερης απειλής του Ερντογάν ότι θα βουλιάξει την Ευρώπη (διάβαζε την Ελλάδα) με μετανάστες!  Αυτό σημαίνει ότι θα εξαπολύσει τους δουλεμπόρους του σε ασύδοτη δράση. ΝΑΤΟ είναι, στρατιωτική υπερδύναμη είναι, οφείλει να σωφρονίσει κάθε άτακτο επιβάλλοντας manu militari τις δέουσες κυρώσεις. Όμως αν και ο τούρκος τους έχει εξευτελίσει, οι Δυτικοί, ιδίως οι Αμερικανοί τον χαϊδεύουν όπως και όλους τους ισλαμιστές γιατί τους θεωρούν εκ πεποιθήσεως αντι-Ρώσους.

Το ελληνικό πρόβλημα οξύνεται ασύμμετρα με την μαζική προώθηση  στη χώρα μας απροσδιόριστου αριθμού μουσουλμάνων  μεταναστών. Οι περισσότεροί τους θα εγκλωβιστούν εδώ, καθώς κανείς στην Ευρώπη δεν τους «πάει». Η Bild  διαρρέει «υψηλούς σχεδιασμούς» μετατροπής των νησιών μας, ερήμην μας, σε κέντρα διαλογής μεταναστών.

Το γεωπολιτικό μας πρόβλημα ασφάλειας, ταυτότητας και εθνικής συνοχής περιπλέκεται δραματικά. Απειλούμαστε!

Η κυβέρνηση οφείλει να υπερβεί τα προπατορικά ιδεολογήματα στελεχών της, άλλωστε το έπραξε ήδη για άλλα δομικής φύσεως ζητήματα και να δηλώσει για υπέρτατους λόγους εθνικής ασφάλειας αναστολή της περιβόητης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο. Είμαστε η μόνη χώρα που την εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια και επί μεγίστη βλάβη μας.

Η Ελλάδα απειλείται από την δήθεν σύμμαχο Τουρκία και η απόκρουση αυτής της απειλής της, επιβάλλει σταθερό αποτρεπτικό προσανατολισμό και διατήρηση αποτρεπτικής ισχύος. Όμως των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν. Να αφυπνιστούμε επιτέλους επανιδρύοντας την παρατημένη αμυντική βιομηχανία, ιεραρχώντας τις εθνικές μας προτεραιότητες και ανασυγκροτώντας τις ψυχικές μας δυνάμεις.

Στη Κύπρο παίζεται ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του όλου Ελληνισμού. Με  συμπαίκτες εμάς. Η επίσημη Ελλάς νίπτει τας χείρας της με το επιχείρημα ότι δεν μπαίνουμε στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφήνουμε όμως να μπαίνουν =αλωνίζουν στην Μεγαλόνησο: Άιντα, Κάμερον,  προπαντός Ερντογάν και η πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα Βικτώρια Νούλαντ.

Να θυμόμαστε αυτό που κάποτε είπε ο Ανδρέας «αν χαθεί  η Κύπρος θα χαθεί  η Ελλάδα».

Αμετανόητος πάντως τελάλης του αφοπλισμού Ελλάδος – Κύπρου, ο πρωθυπουργός των Ιμίων. Αφού ματαίωσε την εγκατάσταση των S300 στην Μεγαλόνησο εγκαταλείποντάς την βορά στον Αττίλα και αντ αυτής τους αποθήκευσε (= αχρήστευσε) στην Κρήτη, επέκρινε προχθές την κυβέρνηση Τσίπρα “επειδή δεν μειώνει τις εξοπλιστς νικές δαπάνες”!

Η «Καθημερινή» αγιογράφησε εσχάτως (15.5.16) τον γνωστό και μη εξαιρετέο ανιστόρητο Ρίχτερ. Όπου ο αθεόφοβος δικαιολόγησε τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων επί Κατοχής, ψελλίζοντας ότι «ηθικά ήταν λάθος, αλλά καλύπτονταν από τουόμους»!(εννοεί του Χίτλερ). Μας πληροφόρησε επίσης ότι «ενημέρωσε» περί Ελλάδος το Επιτελείο Σόϊμπλε. Αλλά εκείνοι «δεν κατάλαβαν ποτέ ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος»! Λες και το κατάλαβε αυτός …

Για τους αθεράπευτους εραστές ενός κόσμου «χωρίς σύνορα» προτείνουμε την ειδωλοκλαστική μελέτη του Regis Debray, Eloge des frontieres (Εγκώμιο των συνόρων, Εστία). Εν όπλοις σύντροφος του Τσε Γκεβάρα, σύμβουλος του Μιττεράν πολυγραφότατος και διεισδυτικότατος αναλυτής, ανατέμνει την ιδεολογία του κόσμου «χωρίς σύνορα».

Η ιδέα ότι η ανθρωπότητα θα τα πήγαινε καλύτερα αν δεν υπήρχαν σύνορα, γοητεύει τη Δύση αλλά δεν δυσκολεύει τον Ντεμπρέ να την χαρακτηρίσει βλακώδη. Ταυτότητά της:

-Οικονομισμός. Περιφρονεί την πολιτική, εγγυάται το μικρότερο κράτος με συνέπεια τη μεγέθυνση της μαφίας. Δίνει λάμψη γενναιοδωρίας στο νόμο του ισχυροτέρου και πέπλο συμπόνοιας σε απορρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και off shore εταιρίες.[Εμείς τα βιώνουμε στη νιοστή αυτό τον καιρό].

-Τεχνικισμός. Ρομποτική ύβρις, μετα-κουλτούρα

-Απολυταρχισμός.

-Ιμπεριαλισμός.(σ.82 επ.)

Συμπέρασμά του: «Θα είχαμε πολλά να κερδίσουμε αν θυμόμασταν τον Ηράκλειτο που δίδασκε πώς να εκτοξεύσεις τα βέλη εφαρμόζοντας στη χορδή και το τόξο δυνάμεις αντίθετης φοράς».

Σοφή κατάληξη: «όταν όλα τείνουν να γίνουν παγκόσμια η προσήλωση στο τοπικό δημιουργεί ισορροπία»(σ.93).

Ο  Giuseppe  Verdi  ο  μεγάλος  μουσουργός (Ναμπούκο, Αίντα κ.λ.π.)  και  αγωνιστής της  ελευθερίας  της  πατρίδας  του,  μας  κληροδότησε  μια πρωτοποριακή κατά τον Ντεμπρέ συμβουλή: «Γυρίστε στους  παλαιούς  καιρούς,  αυτό  θα  είναι  πρόοδος» («Tornate all’ antico e sarà un progresso»).

  • Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Ηλεκτ. ταχ. : stelios@papathemelis.gr, danagennisi.press@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button