Greek Reports (Ελληνικά)

Ανοικτή επιστολή προς κομματάρχες

Open Letter 1a Greek LLLLΑνοικτή επιστολή προς τους κ.κ.:

Νικόλαν Παπαδόπουλον – Πρόεδρον του ΔΗ.ΚΟ

Γιώργον Περδίκην-Πρόεδρον Οικολόγων/Περιβαλλοντιστών

Μαρίνον Σιζόπουλον-Πρόεδρον ΕΔΕΚ

Γιώργον Λιλλίκαν-Πρόεδρον Κίνησης Πολιτών

Ελένην Θεοχάρους-Πρόεδρον Κινήματος Αλληλεγγύης.

Αξιότιμη κυρία, Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαι ένας απλός κοινός πολίτης της Κύπρου, κάποιας ηλικίας. Είμαι ένας από εκείνους που πριν από δώδεκα χρόνια, το 2004, κινητοποιήθηκα με άλλους πολλούς, στο ανώτατο επίπεδο, με προσωπικό ηθικό και οικονομικό κόστος, και συνέβαλα στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Αντιλαμβανόμενος πως, η επικράτηση της επιλογής της ηγεσίας του ΔΗ.ΣΥ και του ΑΚΕΛ υπέρ του Σχεδίου, θα σήμαινε και την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ερείσματος που έχει απομείνει στον Κυπριακό Λαό. Η κατοπινή συμπεριφορά των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, δικαίωσε πλήρως εκείνη την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επιλογή μας.

Παρόλα αυτά εκείνοι που στάθηκαν τότε εχθρικά απέναντι στον Κυπριακό Λαό, εκφοβίζοντας τον, εκβιάζοντας τον και απειλώντας τον, σε πλήρη ταύτιση με τους ξένους, να δεχτεί εκείνο το τερατούργημα και να γίνει συνεργός στην εκ νέου τουρκοποίηση της Κύπρου, της Πατρίδας του, τουτέστιν οι ηγεσίες των δύο «μεγάλων» λεγομένων κομμάτων, του ΔΗ.ΣΥ και του ΑΚΕΛ, κατάπιαν προς στιγμή την ήττα τους, οργανώθηκαν προπάντων επικοινωνιακά αλλά και επιχειρησιακά, και μετερχόμενοι κάθε αθέμιτο μέσο, αλληλοϋποστηριζόμενοι, κατέλαβαν την εξουσία, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση της τεράστιας πλειοψηφίας του 76% του Λαού και προχωρούν ακάθεκτοι στην επιβολή του εν λόγω Σχεδίου μετατροπής της πατρίδας μας σε τουρκοβρεττανικό προτεκτοράτο.

Και αυτών οι απόψεις και η θέληση και ο σχεδιασμός είναι ήδη γνωστά. Και ουσιαστικά αυτοί δεν θα έπρεπε να αποτελούσαν πρόβλημα για τον Κυπριακό Λαό αν το 76% του Λαού που επιθυμεί την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο επιθυμεί την πραγματική απαλλαγή του τόπου μας από την παρουσία της Τουρκίας και των εποίκων που κουβάλησε και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, ΕΙΧΕ ΗΓΕΣΙΑ. Αλλά δυστυχώς δεν έχει! Έχει εσάς στην πλάτη του, οι οποίοι τον κρατάτε διασπασμένο σε κόμματα και κομματίδια, εσάς που συμμαχείτε για να βολέψετε κάποιους παρατρεχάμενους σας, και για να παραστήσετε την συγκυβέρνηση, με τα κόμματα της υποταγής και της τουρκοποίησης.

Εγώ προσωπικά βράζω από αγανάκτηση για την στάση σας. Πολύ περισσότερο μετά που έμαθα τις προσπάθειες τις οποίες έκαμαν κάποιοι καλοί πατριώτες συμπατριώτες μας, να σας φέρουν στον λογαριασμό. Εσείς όμως σαν γνήσιοι αυτάρεσκοι νάρκισσοι που είσαστε και πιστεύοντας ότι αυτή την φορά θα «καλάρετε» τους ψηφοφόρους να σας προτιμήσουν, για μια ακόμα φορά κάνατε τα δικά σας και αγνοήσατε την θέληση της πλειοψηφίας του Λαού. Και προχωράτε ο καθένας με το προσωπικό του μπουλούκι σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Αλλά και η νέα επερχόμενη αποτυχία σας, που εγώ έχω την πεποίθηση πως θα είναι και η τελευταία σας σαν κομματίδια της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει και τις καταστροφικές της συνέπειες στην ίδια την Πατρίδα.

Σας υπενθυμίζω ΜΟΝΟ ότι στην Ελλάδα, η παραδοσιακή Δεξιά κατόρθωσε να γίνει κυβέρνηση της Ελλάδας την δεκαετία του ’60, παραμερίζοντας την προδοτική, δοσίλογη «Δεξιά», των Εγγλέζων, του Παλατιού και του Καραμανλή, τότε μόνον όταν ομονόησε και έφτιαξε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ! Με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου. Το τι συνέβη μετά, είναι άσχετο, σχετικό μόνο με την υποτέλεια στους ξένους της Δεξιάς, των συνεργατών των Γερμανών, των Εγγλέζων και των Αμερικανών.

Για να μην πολυλογώ περισσότερο, φαντάζομαι θα καταλάβατε ότι κάποιοι άνθρωποι στην Κύπρο, πιστεύουμε δύο πράγματα:

  1. Ότι αν φτιάχνατε την Ένωση Κέντρου, αυτή θα ήταν η επόμενη σωτήρια Κυβέρνηση της Κύπρου, και
  2. Πως για την συνέχιση της απελπιστικής κατάστασης στην οποία οδηγήθηκε ο τόπο μας, την αποκλειστική ευθύνη την έχετε εσείς και μόνο εσείς!

Εμείς, οι απλοί πολίτες, θα περιμένουμε να δούμε τα επόμενα σας βήματα. Αν εξακολουθήσετε τον ίδιο χαβά, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Απριλίου 25, 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button