Greek Reports (Ελληνικά)

Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ένας μεγάλος Έλληνας και πατριώτης με την αποχώρηση του από τα γήϊνα

Gerasimos Arsenis ec LLLLΟ άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την  πολιτική ζωή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και σημάδεψε όσους είχαμε την ευτυχία να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, ο Γεράσιμος Αρσένης, μας αποχαιρέτησε για πάντα.

Ευφυής και πλατιά καλλιεργημένος, συνδύαζε με εξαίρετο τρόπο τον ρεαλισμό με το όραμα και εξισορροπούσε το κεφαλονίτικο πείσμα με ευγένεια μοναδική. Τον χαρακτήριζε σπάνια σεμνότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα, που κανένας πειρασμός της εξουσίας δεν στάθηκε ικανός να απειλήσει ή να σκιάσει.

Πολίτης του κόσμου, με αξιώματα και διακρίσεις πέραν των ελληνικών ορίων, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων, με αξιόλογες πρωτοβουλίες και συνεργασίες προς όφελος της διεθνούς κοινότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πάσχοντα κράτη και στις κοινωνίες του τρίτου κόσμου.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής η Agora Dialogue καταθέτει στην πρωτοβουλία/πλατφόρμα Act4Greece και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη του να προσφέρουν κατά το δυνατόν.

Η Act4Greece είναι το πνευματικό παιδί της έγνοιας και συνεργασίας μας με τον αείμνηστο Γεράσιμο Αρσένη, στην προσπάθεια ενίσχυσης της δυσπραγούσας κοινωνίας στην πατρίδα μας. Η υιοθέτηση της ιδέας από την εκλεκτή σύζυγό του Λούκα Κατσέλη και η επεξεργασία και ανάπτυξή της στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, έφερε ως αποτέλεσμα την άρτια οργανωθείσα, με διαφάνεια και λογοδοσία, συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) Act4Greece.

Κατευοδώνουμε τον Μάκη Αρσένη, τον πολιτικό που αφιέρωσε με τρόπο υποδειγματικό τη ζωή του στα κοινά, διατηρώντας τον στη μνήμη μας ως πρότυπο προσφοράς, υπευθυνότητας, ήθους, ευπρέπειας και σωφροσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button