Greek Reports (Ελληνικά)

Της Ανάστασης και της Επανάστασης

Maria Balodemou 1a LLLΗ Άνοιξη για εμάς τους Έλληνες, είναι η εποχή της Ανάστασης και της Επανάστασης…του ’21.

Παραδοσιακά, την Ανάσταση του Κυρίου την έχουμε συνδέσει με την επανάσταση του Γένους αλλά φέτος με τόσους Μουσουλμάνους ανάμεσά μας…θα ρίξουμε λίγο τους τόνους ως προς την επαναστατική Άνοιξη εναντίον των Τούρκων.

Ξέρει τη συνταγή ο κ. Φίλης. Θα στείλει εγκύκλιο στα σχολεία να μιλήσουν οι καθηγητές για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, (βλέπε 25η Μαρτίου), θα μιλήσουν για ήθη και έθιμα άλλων λαών χριστιανικών και μη, θα τονίσουν το πανανθρώπινο μήνυμα της Αγάπης που η θυσία του Ιησού Χριστού επικοινώνησε σε όλους τους λαούς. Γιατί άραγε, δεν πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίστηκε persona non grata σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, για το “Ποντιακό” του ατόπημα;

Όλα δεκτά στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου έγκριτοι δημοσιογράφοι τιμωρούνται από το συνδικαλιστικό τους όργανο με διαγραφή από 1-18 μήνες, επειδή υποστήριξαν κάποιες θέσεις μη αρεστές στην Κυβέρνηση. Όπου πρωτοκλασάτοι Υπουργοί συγκροτούν Μ.Κ.Ο για να…”πράττουν” αυτά που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, σύμφωνα με τον πολιτικό όρκο που έδωσαν. Φυσικά, τα χρήματα της βοήθειας, (δεκτά από όπου κι αν προέρχονται),για το προσφυγικό και την στήριξη της κοινωνίας, είναι πολλά για να τα διαχειρίζονται αδαή ιδρύματα, όπως αυτά που στήριξαν την χώρα και την κοινωνία επί δεκαετίες. Τα νέα στελέχη της νέας τάξης πραγμάτων, ξέρουν καλύτερα… Και η κα Θεανώ Φωτίου, θα μας …κάνει τσουρέκια που είναι επινόηση κάποιων προσφύγων – Έλληνες ήτανε θαρρώ- από τα μέρη της Ανατολίας.

Δυστυχώς, η “πορτοκαλέα” δεν είναι πια φαιδρά αλλά τραγική. Κι εμείς, θεατές σε μια σύγχρονη τραγωδία, περιμένουμε άπρακτοι την τελευταία πράξη της καθάρσεως, χωρίς να πιστεύουμε ότι ένας “από μηχανής Θεός” θα βρεθεί να δώσει λύση στο δράμα μας. Το όνειρο της Αριστεράς έγινε εφιάλτης. Για να κυριολεκτούμε, έγινε ο Εφιάλτης που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην οριστική άλωση της όποιας πατρίδας φέρει το όνομα Ελλάδα. Είμαστε στο σημείο της επαναδιαπραγμάτευσης και εδαφικά και ιστορικά και συνειδησιακά. Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας για χρήματα, φαντάζουν πλέον σαν ένα πρόσχημα για άλλα, σημαντικότερα και καθόλου “ισοδύναμα” ανταλλάγματα. Και να φανταστεί κανείς, ότι πολλοί αστοί οι οποίοι ψηφίσανε πρώτη φορά Αριστερά, το έπραξαν διότι πίστευαν ότι μόνον έτσι θα μπορούσε να παταχθεί η διαπλοκή και η διαφθορά. Ότι το πολιτικό σύστημα θα άρχιζε να εξυγιαίνεται με νέους και άφθαρτους πολιτικούς.

Αντί για εξυγίανση, βρεθήκαμε όλοι στην Εντατική, ο καθένας για άλλους λόγους. Όμως η αιτία που μας οδήγησε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, είναι στη βάση της ίδια. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όπου δεν υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει διαφθορά. Στην δική μας βεβαρημένη περίπτωση, υπάρχει και έλλειψη Παιδείας και έλλειψη ορθής κρίσης και έλλειψη ηθικής συνείδησης.

Αναρωτιέμαι τί απέγινε το επαναστατικό πνεύμα που διακατέχει τον Έλληνα; Μήπως πράγματι “μας ψεκάζουν”; Μήπως, για να παραφράσω τον κ. Πάγκαλο, “όλοι κάτι φάγαμε”; Το ξέσπασμα οργής μέσα από το Ίντερνετ, δεν είναι επαναστατική πράξη. Ούτε το να παρακολουθεί κανείς εκπομπές από τον καναπέ του σπιτιού του. Όσο για την σάτιρα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως, μας ανακουφίζει από τις δυσκολίες που περνάμε, αλλά λειτουργεί ως παυσίπονο. Δεν θεραπεύει παθογένειες γιατί έχουμε να κάνουμε με  άτομα στην εξουσία, τα οποία έχουν αναπτύξει ανοσία στην σάτιρα.

Για να εκτονώσω όμως την επαναστατική οργή που με διακατέχει, θα το ρίξω στη σάτιρα που καλά κάνει την δουλίτσα της, υποβοηθώντας ενίοτε και την άλωση των πιστεύω μας και των θρησκευτικών μας παραδόσεων. Αναφέρομαι φυσικά στην διαφήμιση με την λαϊκή αοιδό που ντυμένη σαν Μεγάλη Παρασκευή αλλά με αναστάσιμη λαμπάδα και λουλούδι του Επιταφίου στο χέρι, τραγουδά τα δικά της Πάθη, ενώ από τα μπαλκόνια την ραίνουν με ροδοπέταλα, σα να ήταν ο Χριστός. Με το τσούγκρισμα των αυγών, ο κλαυσίγελος είναι αναπόφευκτος.

Δεν μας απομένει λοιπόν, παρά να προσδοκούμε…το come back του Σωτήρα μας και ζωή του μέλλοντος αιώνος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button