Greek Reports (Ελληνικά)

Συνέντευξη Τύπου για το Καθεστώς Δανεισμού

3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΝΕΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Jof 3c
Γεώργιος Κασιμάτης

Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδος, η Νομική Επιτροπή Υπεράσπισης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας (ΑΝΤΙ-ΤΑΙΠΕΔ) και τα Κινήματα κατά της πώλησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του ΟΛΠ, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, του Αστέρα Βουλιαγμένης κ.ά., ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό αγώνα και δίνουμε σήμερα τη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε διεξοδικά τον Ελληνικό λαό για τα ευνόητα και δίκαιά του.

Το καλοκαίρι που πέρασε υπογράφτηκε η πλέον επαχθής δανειακή σύμβαση (Γ’ Δανειακή Σύμβαση) από όλες τις προηγούμενες. Μια σύμβαση που οδήγησε στις  15  Αύγουστου στη ψήφιση από τη Βουλή του Γ’ μνημονίου (Ν. 4336/14-8-2015). Συνεπώς, η θέση της χώρας και του λαού μας χειροτέρεψε, ενώ των δανειστών αναβαθμίστηκε.

Μεταξύ των απεχθέστατων, για τη ζωή των Ελλήνων, προβλεπομένων σ’ αυτήν την Δανειακή Σύμβαση είναι και η μετατροπή του γνωστού πια σε όλους μας ΤΑΙΠΕΔ σε νέο υπερταμείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού. Μιας περιουσίας της οποίας είμαστε διαχειριστές, οφείλουμε να αξιοποιούμε και να παραδίδουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές.

Ο δυσμενέστατος και παράνομος όρος της Γ’ Δανειακής Σύμβασης αφορά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, για την λειτουργία του οποίου αποκλειστικά αρμόδιος είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης – ΕΜΣ (γνωστός ως ESM) που μπορεί να απαιτεί, κατά την διακριτική του ευχέρεια, ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού λαού, καθώς και παροχή άλλων δικαιωμάτων που θα κρίνει αναγκαία για την αποπληρωμή του παράνομου, καταχρηστικού, απεχθούς και επονείδιστου χρέους.

Έτσι, αφαιρείται από τον λαό μας κάθε δυνατότητα αυτοδιάθεσης, ανάπτυξης και εν τέλει  επιβίωσής του, αφού επιχειρείται η πλήρης απαλλοτρίωση της πατρίδας μας.

Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2014 επαναεπιβεβαιώνει ότι της υποχρέωσης αποπληρωμής ενός χρέους, προέχει η επιβίωση ενός λαού και ότι ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δικαιούνται να υπονομεύουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος μιας χώρας.

Σωστά, λοιπόν, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γ. Κασιμάτης έχει πολλές φορές επισημάνει ότι: «ο εκβιασμός με την ρευστότητα, και ο στραγγαλισμός της Ελλάδας που επιχειρείται, συνδυαστικά με τον απαράδεκτο όρο της παραίτησης της Ελλάδας από κάθε μορφή ασυλίας της Εθνικής κυριαρχίας, συνιστά δικαίωμα της Ελλάδας να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια, στα Ευρωπαϊκά, στον ΟΗΕ και σε άλλους οργανισμούς, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση της ανάπτυξης και τον δόλο, με σκοπό την υφαρπαγή του πλούτου της Χώρας και την υποτέλεια, την οποία προσπαθούν να καταστήσουν ως τετελεσμένο γεγονός».

Για τους παραπάνω απεχθείς για την Κοινωνία μας λόγους, παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία για να ενημερώσουμε αναλυτικά τον ελληνικό λαό και να τον καλέσουμε σε εγρήγορση, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια περιουσία, ως ελάχιστη υποχρέωση σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, αλλά και ως αδιαπραγμάτευτο χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, στις οποίες επ’ ουδενί δεν μας επιτρέπεται να παραδώσουμε μια χώρα «κουφάρι».

Καλούμε και μέσα από αυτήν τη Συνέντευξη Τύπου, την Ελληνική Δικαιοσύνη να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού μας και των επόμενων γενιών, καθώς και όλο τον νομικό κόσμο της χώρας σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της περιουσίας του λαού μας.

Τέλος, προειδοποιούμε όλους τους συντελεστές της καταστροφής της χώρας, τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ ότι ο λαός μας με τις κινηματικές του δυνάμεις θα αγωνιστεί για να αποτρέψει το έγκλημα που συντελείται εις βάρος της πατρίδας μας και των παιδιών μας και θα απαιτήσει να αποζημιωθεί για τις καταστροφές στις οποίες μεθοδικά και κυνικά υποβάλλεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button