Greek Reports (Ελληνικά)

Απάντηση Μαυρίδη και Παπαδάκη σε Αβέρωφ Νεοφύτου

Cy logo & flag on EU globe 1aΜε λύπη ακούσαμε χτες τα ειρωνικά σχόλια του Προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ενώ ο ίδιος έμεινε καθόλα ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του κ. Σουλτς στο Κυπριακό, βρήκε ευκαιρία για να πλήξει τους δύο Κύπριους Ευρωβουλευτές (ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) που συμμετέχουν στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ομολογουμένως, δεν αναμέναμε από τον κ. Αβ. Νεοφύτου να αναγνωρίσει το έργο που επιτελείται στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπως άλλωστε η Κύπρος πρόσφατα είχε την ευκαιρία να αναγνωρίσει με την επίσκεψη  του κ. Πιτελλά, επικεφαλή της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο οποίος μεταξύ άλλων, ζήτησε από την Τουρκία εφαρμογή όλων των υποχρεώσεων της προς την Κύπρο με ρητή αναφορά στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε λύση στο Κυπριακό με βάση της αρχές και αξίες της ΕΕ. Προφανώς, ο κ. Αβ. Νεοφύτου δεν χάρηκε με τέτοιες θετικές δηλώσεις, τις οποίες δεν σχολίασε αλλά με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σουλτς, επιχείρησε να ειρωνευτεί το έργο των δύο ευρωβουλευτών.

Ως Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που συμμετέχουμε στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, θα συνεχίσουμε να θέτουμε υπεράνω κομματικών επιδιώξεων, το συμφέρον της Κύπρου και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με τρόπο που καλύπτει ελλείψεις και κενά της Κυπριακής Κυβέρνησης, όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον στην πράξη και παρά τις πολιτικές μας διαφορές.

Mavrides Papadakis 1a LLΤο έργο μας αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σε αντίθεση με την μικρόψυχη στάση του κ. Αβ. Νεοφύτου ο οποίος έχει εμπλέξει τις ατομικές του επιδιώξεις με τα σοβαρά θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Μέλη της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button