Greek Reports (Ελληνικά)

Το Αθηναϊκό κράτος-Έθνος επιβάλλεται να μετατραπεί σε Ελληνικό Έθνος-κράτος

Parthenonas 1aΒλέποντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας  της Ελλάδας αλλά και του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου παραδεχόμαστε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες ή ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες του σημερινού Αθηναϊκού κράτους-έθνους. Εντούτοις, με τις τελευταίες εξελίξεις δώσαμε νέα υπόσταση στον ιδεολογικό πάτο και είναι καιρός να αναστηθούμε.

Το Αθηναϊκό κράτος έχει πλέον χρεοκοπήσει για τα καλά και δεν εννοούμε μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά κυρίως στον πολιτισμικό, όπως και σε επίπεδο ηθικής, αξιών αλλά, κυρίως, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Στον τίτλο του άρθρου αναφερόμαστε σε κράτος-έθνος και όχι σε έθνος-κράτος επί σκοπού, καθώς αυτή η ψευδοπροοδευτική κουλτούρα που έχει καταλάβει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος ήρθε για να ισοπεδώσει τα ερείπια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υποσυνείδητα εννοούν πως το Ελληνικό έθνος υπάρχει μόνο όταν υπάρχει κράτος. Ενώ ιστορικά είναι αδιαμφισβήτητο πως το Ελληνικό έθνος μετρά χιλιετίες και απλά το κράτος ήρθε ως μια φυσική συνέχεια.

Αυτή η σχολή σκέψης με επικεφαλής το κ. Αντώνη Λιάκο και τους πνευματικούς ακόλουθούς του (βλ. Μ. Ρεπούση, Σία Αναγνωστοπούλου, Ν. Φίλη) πιστεύει πως το Ελληνικό έθνος είναι ένα νέο κατασκεύασμα το οποίο προήλθε μέσα από το Διαφωτισμό. Ο κ. Λιάκος υποστηρίζει πως η ιστορία είναι αυτή που γράφουν οι ιστορικοί τελεολογικά και αδιαφορεί πλήρως για την οντολογία της. Δηλαδή η ιστορία δεν υπάρχει σαν οντότητα αλλά είναι μόνο αυτό που γράφουν οι ιστορικοί από οποιαδήποτε οπτική γωνιά την εξετάζουν.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διαλύσουν τις ρίζες του Ελληνισμού με το παρελθόν του στα πλαίσια ης παγκοσμιοποίησης που προσπαθούν να επιβάλουν διάφορες «ΜΚΟ», πρεσβείες και δωρητές (Τ. Σόρος). Ένας ιστορικός είναι θεμιτό να έχει ιστορική άποψη πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι όταν αυτός κατέχει θεσμικές αρμοδιότητες στην Ελληνική πολιτεία να εκφράζει αυθαίρετες και τουτέστιν επικίνδυνες θέσεις.

Ο Ηρόδοτος έγραψε «το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα». Όσο για τους αρνητές του όμαιμου, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνει τις διάφορες προσμίξεις του Ελληνικού έθνους οι οποίες συμβαδίζουν με τα γεγονότα της ιστορικής πραγματικότητας ως συνέχεια του ελληνικού γένους. Ο Ισοκράτης έλεγε πως «Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας», δηλαδή Έλληνας είναι όποιος μετέχει στην ελληνική παιδεία. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε ιστορικά κι επιστημονικά στοιχεία, είναι ζήτημα ρεαλισμού και σεβασμού στον ελληνικό λαό να τον προστατεύει η κυβέρνησή του από τις επεκτατικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις των γύρω, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε.

Με άλλα λόγια, ο εθνικά ορμώμενος διαχρονικός επεκτατισμός του Τουρκικού ΕΘΝΟΥΣ σε συνδυασμό με τον τρέχων εθνομηδενισμό της σημερινής Ελληνικής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση, και πόσο μάλλον την πρόοδο, του ελληνικού έθνους και, κατά συνέπεια, λαού. Σύμφωνα με τον αριστερό διανοητή κ. Καραμπελιά, «ο ελληνισμός πάντα συρρικνωνόταν εδαφικά και πληθυσμιακά εξ ανατολών» και συγκεκριμένα από το Τουρκικό ΕΘΝΟΣ. Κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει αυτό το κρεσέντο ιδεοληψίας και να σταματήσει αυτή τη συρρίκνωση του ελληνικού έθνους από το 1071 μ.Χ. και εντεύθεν.

Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι επικίνδυνη λόγω ανευθυνότητας. Ιδεολογικές αγκυλώσεις τους αποτρέπουν να παραδεχθούν τη διαχρονική ιστορική υπόσταση του Ελληνικού Έθνους και, κατά συνέπεια, να τηρήσουν ρεαλιστική στάση απέναντι στους διεθνείς κινδύνους. Πολλώ δε μάλλον ανεπίτρεπτο είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας της χώρας να ασπάζονται αυτές τις θέσεις όταν οφείλουν να είναι οι θεματοφύλακες της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Δεν επιτρέπεται στις ανακοινώσεις τους για την 25η Μαρτίου να γράφουν γενικότητες και αοριστολογίες και να αποφεύγουν εσκεμμένα και επιμελώς τον ιστορικό όρο ΕΘΝΟΣ.

Ο Ελληνισμός πρέπει να στραφεί στις ρίζες του ώστε να αντλήσει δύναμη για να δημιουργήσει ένα ελληνικό έθνος-κράτος όπως είναι στην πραγματικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να προοδεύσουμε μέσα από τη σημερινή ιστορική πραγματικότητα και τις στάσεις και δράσεις που αυτή επιτάσσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button