Greek Reports (Ελληνικά)

Εμάς μας ρώτησαν οι ακαδημαϊκοί;

Μήπως οι ακαδημαϊκοί και οι όποιοι άλλοι μακρόθεν αξιολογητές της μοίρας και του ριζικού μας, οι από καθέδρας -όνομα και πράμα- δάσκαλοι να άφηναν εμάς να αποφασίσουμε για την τύχη μας και να…

Θα αποφασίσει ο κύριος τάδε, επειδή είναι καθηγητής στις ΗΠΑ ή η δείνα κυρία, επειδή κατέχει έδρα στην Αυστραλία, αν η λύση την οποία διαπραγματευόμαστε εμείς είναι διχοτομική ή…

Solution Not Particion 1a LLLLΜε την ασφάλεια της εργασίας και του μισθού τους, της…

3 Comments

  1. Το θλιβερό αυτό άρθρο ενσαρκώνει πολλά:
    1. Το γεγονός ότι πολλοί λόγω παραπληροφόρησης, φόβου, λεβαντίνικων συνδρόμων, κούρασης ή οποιονδήποτε άλλο λόγο ρούφηξαν την Τουρκική προπαγάνδα που εξυπηρετεί την κατάληψη όλης της Κύπρου από την Τουρκία (Το κρύβει μήπως η Άγκυρα; Όχι, αλλά πλέον έχουμε και πολιτική μυωπία).
    2. Τον επερχόμενο δεσποτισμό των Δουδουδιζωνικών όταν πλέον ΚΔ δεν θα υπάρχει και ο οποιοσδήποτε εγχώριος πραιτοριανός του οποιουδήποτε άλλου πραιτοριανού των κατοχικών στρατευμάτων θα μας διατάζει πως θα σκεπτόμαστε, πως θα αισθανόμαστε και πως θα λειτουργούμε (πχ με την μοναδική περίπτωση διαταγής και υποτακτικής συμμόρφωσης των «30» για το ενωτικό δημοψήφισμα, δηλαδή την αξίωση για ελευθερία και αυτοδιάθεση).
    3. Την απουσία κάθε επιχειρήματος και την καταφυγή σε χαρακτηρισμούς περί «καθητηγάδων» (δεν υπερασπίζομαι κανένα και κανένα από αυτούς δεν έκρινα αλλά αυτή η μαζική απαξίωση παραπέμπει στην συλλογική καταδίκη στην Γερμανία πριν τον πόλεμο).
    4. Το έλλειμμα μνήμης γιατί ενώ οι υπογράφοντες (δεν συμπεριλαμβάνομαι) υπερασπίζονται το κράτος, την ανεξαρτησία του και την ελευθερία της κοινωνίας ξεχνούν οι ΔΔΟ την μεγάλη λίστα εκατοντάδων που το 2003-4 υπέγραψαν υπέρ του φασιστικού, ανελεύθερου, γενοκτόνου και αντί-δημοκρατικού σχεδίου Αναν.
    5. Τέλος αλλά όχι το τελευταίο, η Κυρία θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι αξιολογική ή επιστημονική θέση να υπερασπίζεται κανείς την Ελευθερία. Η Ελευθερία είναι πέραν υποκειμενισμών, ιδεολογιών ή άλλων κριτηρίων. Είναι το ίδιο πράγμα για όλα τα έθνη. Είναι βασικά η μόνη κοινή κοσμοθεωρία όλων των εθνών. Είναι η συλλογική ελευθερία και η πολιτική ελευθερία. Συλλογική ελευθερία είναι η εσωτερική και πολιτική κυριαρχία του κράτους (Κεφάλαιο Ι άρθρο 2 του Χάρτη), δηλαδή η Εθνική Ανεξαρτησία. Πολιτική ελευθερία είναι η δυνατότητα κάθε κοινωνίας να ασκεί εσωτερική αυτοδιάθεση απερίσπαστη έξωθεν καταναγκασμών και να κινείται με φορά κίνησης την δημοκρατία, δηλαδή την ατομική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία. Η κοινωνία να είναι κάτοχος του κράτους και ο πολίτης ολοένα και περισσότερο εντολέας της εξουσίας.

    Τίποτα από αυτό δεν θα μείνει στους κύπριους αν εφαρμοστεί ΔΔΟ δηλαδή γίνουν αποδεκτά τα παράνομα τετελεσμένα της βίας, δηλαδή η ενταχθεί η Κύπρος στα πεδία της τουρκικής επικυριαρχίας. Τιμή λοιπόν στους «καθηγητάδες» και σε όσους άλλους υπερασπίζονται υψηλές αρχές πέραν υποκειμενισμών και αξιολογήσεων.

    Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
    http://www.ifestos.edu.gr / http://www.ifestosedu.grinfo@ifestosedu.gr

    1. Πολύ χρόνο σπαταλάς και πολλή αξία πρσδίδεις στους “ού με πείσεις κάν με πείσεις”, αγαπητέ Παναγιώτη Ήφαιστε…

  2. Εσύ κυρά μου μας ερώτησες πριν να γράψεις το άρθρο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button